Bouw een Bloeiende Praktijk

#dankbaar2012: 366 dagen op twitter

Ik geloof sterk dat een positieve ingesteldheid erg goed is voor je gezondheid. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat het de mensen rond jou op een positieve manier in beweging zet en dat het je aantrekkelijker maakt.

“Als dankbaarheid een medicijn was zou het ’s werelds best verkochte product zijn dat je gezondheid in stand houdt,”  -Professor biologische psychologie P. Murali Doraiswamy

In  dit artikel van abc News lees je dat er verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan zijn naar de gevolgen van dankbaarheid. De onderzoeken tonen aan dat er oa extra serotonine wordt vrijgemaakt en dit heeft een positieve invloed op jouw stemming en op je lichaam.

#dankbaar2012

Bij wijze van zelfonderzoek en omdat ik wel van een uitdaging hou, zal ik het komende jaar (366 dagen lang in 2012) elke dag 1 tweet schrijven waarvoor ik die dag dankbaar ben. Binnen precies 1 jaar geef ik je graag mijn bevindingen in een nieuw artikel.

De tweets zul je herkennen aan de hashtag #dankbaar2012. Verwacht je niet aan wereldschokkende zaken, nee… ik ga vooral voor de kleine alledaagse situaties.

Wat wil ik bereiken?

  • Ik wil in de eerste plaats elke dag even stil staan en reflecteren over mijn dag. Ik wil een focus creëren op wat goed ging
  • Ik wil het effect ervaren van deze oefening op langere termijn
  • Ik wil jou inspireren om hetzelfde te doen en van jou te horen wat dit het effect ervan is

Mee doen?

Dat  vind ik super! Schrijf een tweet waarvoor jij dankbaar bent en geef het ook de hashtag #dankbaar2012 en inspireer mee andere mensen om oog te hebben voor het positieve.

5 Responses

  1. #dankbaar2012: 366 dagen op twitter. Doe jij mee? http://t.co/57HDRIdB

  2. Dankbaar voor een fijne avond met schoonfamilie en lekkere gourmet #dankbaar2012 #dag1 http://t.co/57HDRIdB

  3. Ellen schreef:

    Tof initiatief Jan, veel succes ermee!

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet