Bouw een Bloeiende Praktijk

De 7 Beste Online Marketing Tips

Als je op een van de volgende vragen ja zegt, dan is dit artikel iets voor jou:

  • Je weet dat online marketing een must geworden is?
  • Je hebt gevoel dat je niet goed weet hoe en waaraan te beginnen?
  • Je bent al even bezig met social media, maar ervaar je weinig tot geen resultaat?

Heel wat coaches en therapeuten zien de grote voordelen in van online marketing.
Een goede zaak uiteraard. Maar helaas zie ik net zoveel mensen die eraan beginnen zonder plan, doel of inzicht in wat ze precies willen bereiken. Op die manier is gebruik maken van online marketing pure tijdverlies.

In dit artikel geef ik je mijn 7 beste online Marketing tips.

1. Weet wie je doelgroep is

Alles begint bij het bepalen van jouw doelgroep. Wie wil je bereiken met je boodschap:

  • mannen of vrouwen
  • jongeren of volwassenen
  • werkzoekenden
  • directeuren, managers, bedienden, zelfstandigen, …
  • fysiotherapeuten, dokters, therapeuten, …
  • etc…

Als je precies weet wie jouw doelgroep is, dan kun je ook achterhalen waar jouw doelgroep acties is op het internet.

2. Wees actief op de social media van jouw doelgroep

Het heeft geen enkel zin om te gaan roepen op twitter als jouw doelgroep helemaal geen gebruik maakt van Twitter. Welke sociale media gebruikt jouw doelgroep: HyvesFacebookGoogle PlusNetlog, Twitter, … en maak hier dan dankbaar gebruik van.

3. Overtuig je doelgroep om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief

Er wordt wel eens beweerd dat je database goud waard is. Bij mij klopt dit in elk geval wel. Heel veel van mijn klanten werden eerst abonnee van mijn nieuwsbrief. Trek dus mensen aan en overtuig hen om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief. Dit kun je doen door iets gratis weg te geven zoals een e-boekje.

4, Schrijf een nieuw artikel en spreek de taal jouw doelgroep

Artikels op je website zorgen voor extra verkeer op je website. Hoe meer volk, hoe meer vreugde, hoe meer kans dan er zich ook mensen aanmelden voor jouw nieuwsbrief, workshops, … Wist je trouwens dat Google erg veel belang hecht aan nieuwe content op websites en dat ze websites die vaak voor nieuwe content zorgen hoger plaatsen in de zoekresultaten?

5. Geef een Webinar

Een webinar is een workshop of training die je online geeft. Op deze manier toon je dat je deskundig bent in een bepaald onderwerp en dit trekt uiteraard ook mensen aan. Je kunt in zo’n webinar waardevolle informatie geven en uitnodigen voor je betalend aanbod. Als jij mijn nieuwsbrief ontvangt, krijg je binnenkort een uitnodiging voor mijn webinar.

6. Schrijf artikels op interessante websites (van concullega’s)

Artikels schrijven op een website van een collega of van een organisatie helpt zeker en vast om extra verkeer naar jouw website te halen. Het is een erg snelle en efficiënte manier om aan bekendheid te winnen. Onderzoek dus welke websites interessant zijn en gelezen worden door jouw doelgroep en schrijf er een artikel voor.

7. Voeg video toe

Een videoboodschap van jou op je website plaatsen is een erg goed idee. Het helpt om zeer snel vertrouwen te geven en te ontvangen van jouw bezoekers. Het hoeft geen professionele opname te zijn, zolang je boodschap maar duidelijk te verstaan is en dat je er authentiek op staat. Geluid is uiteraard wel erg belangrijk.

 

Heb jij interessante tips, dan nodig ik je uit om ze hieronder te delen bij de reacties.

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet