Bouw een Bloeiende Praktijk

Durf kiezen en wordt een klantenmagneet

Kies voor jouw niche

Een niche of expertise is een ander woord voor een onderdeeltje in een bepaald vakgebied. Hoe meer specifiek je bent, hoe beter jouw klanten weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen en hoe meer jij een echte klantenmagneet wordt!

Een voorbeeld? Ik ga van vaag naar specifiek:

Ik kan me op verschillende manieren aan jou voorstellen. Ik kan zeggen dat ik:

 • een coach ben.
 • een coach ben voor zelfstandigen.
 • mensen help bij hun marketing.
 • mensen help bij het oprichten van iets.
 • coaches en therapeuten help bij de uitbouw van hun Bloeiende Praktijk die extra klanten aantrekt.

Wat spreekt jou het meest aan en is het meest duidelijke?

Het gekke is dat ik door zo specifiek te zijn ook heel veel vragen krijg van mensen die helemaal niks met mijn niche te maken heeft, maar er wel sterk bij aanleunt. Leuk, want iedere keer kan ik zelf kiezen of ik ervoor ga of niet.

Je weet dat kiezen belangrijk is, maar het lukt je niet?

De periode voor ik koos om enkel nog met coaches, trainers en therapeuten te werken en hen te helpen om een succesvolle, bloeiende praktijk te bouwen, had ik gigantisch veel belemmerende gedachten. De belangrijkste belemmeringen waren ongetwijfeld:

 • zal ik wel nog voldoende plezier beleven met enkel die niche?
 • zal ik wel voldoende werk hebben?
 • zal ik nog wel terecht kunnen met mijn creativiteit?
 • enzo..

Gelukkig heb ik doorgebeten en stel ik nu vast dat ik nog nooit zoveel werk, plezier en ruimte heb gehad voor mijn creativiteit als nu.
En net diezelfde belemmerende gedachten stel ik nu vast bij heel veel van mijn klanten. Misschien ook bij jou?

Werk maken van jouw niche, expertise? Dan is deze workshop zeker en vast iets voor jou: Kies jouw expertise en maak er werk van!

3 belangrijke vragen

Er zijn heel wat mogelijkheden om tot jouw niche te ontdekken, maar een aantal belangrijke vragen die je je zeker moest stellen zijn:

 • doe ik het graag en kan ik me voorstellen dat ik hier een aantal jaar rond werk?
 • is er een publiek voor?
 • wil en kan dat publiek er ook voor betalen?

Onlangs was er iemand die ervoor koos om mensen te helpen om hun huishoudbudget op orde te krijgen. Deze persoon had er ook een expertise in. Er was ook zeker en vast een publiek voor. Het moeilijke was om hiervoor ook een betalend publiek te vinden, want deze mensen hebben het net moeilijk om een coach te betalen. Daarnaast zijn er ook heel veel diensten die zich hier al op focussen, en dat gratis. Dus, helaas is hiervoor geen markt.

Wat is voor jou belangrijk in het kiezen van een niche?

Ik lees het graag bij de reacties!

 

One Response

 1. Van Walle Dominique schreef:

  Ben een man van 55jaar en graag wil ik een praktijk opzetten.
  Ik ben energetische therapeut(Aura – en Schakrahealer)
  Ook heb ik mijn diploma van Kruidenkundige.

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet