Bouw een Bloeiende Praktijk

Falen is het ontbijt van de kampioen

In de laatste gratis Marketing Ontbijt Sessie, spraken we op een gegeven moment over falen. Peter, iemand van de deelnemers kwam met de mooie quote: “Falen is het ontbijt van de kampioen”. Het bracht me inspiratie voor een nieuw artikel. Bedankt Peter!

Falen bestaat niet, het is ontdekken wat niet werkt

Heb jij ook de indruk dat “succesvol zijn in wat je doet” erg belangrijk is. Het is iets wat mij de voorbije jaren is opgevallen. Er is weinig plaats voor falen of mislukken.

Zelf heb ik de opvatting dat falen niet mag jaren meegesleept. Weet je wat het resultaat was? Ik keek vooral naar wat andere mensen ondernamen, dacht dat ik dat nooit zou kunnen en was jaloers op wat andere mensen intussen bereikten. Het hield me ver weg van “zelf ondernemen” en met de uitbouw van mijn eigen project. Ik werd passief door de schrik van de mislukking.

Schrap het woord Falen en mislukken uit jouw woordenboek.

Een tijdje terug besloot ik de woorden falen en mislukken te schrappen en te vervangen door “oh, goed dat ik ontdek dat dit niet werkt…. nu probeer ik dit…”.
Of om het met de woorden van Edison te zeggen: “I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.”

Dit geldt ook in het kiezen van jouw specialiteit, workshops of wat je ook onderneemt. Als je merkt dat het niet werkt, dat er geen interesse is of je te weinig cliënten hebt, geef niet op en doe iets anders. Ga op zoek naar andere manieren om jouw doelgroep te bereiken.

Volg coaching of training

Mij heeft het enorm geholpen om zelf opleiding te volgen om mijn eigen praktijk uit te bouwen. Dankzij de vele tips (die ik zelf niet zag) maak ik veel gemakkelijk contact met mijn doelgroep en kan ik doen wat ik super graag doe!

Heb jij een mooi verhaal over falen en hoe het jou heeft gesterkt? Dan hoor ik het graag van jou bij de reacties.

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet