Bouw een Bloeiende Praktijk

Gaat het werkelijk om “rijk worden”?

Tegenwoordig lijkt alles om geld te draaien. In elke nieuwsbrief, artikel of cursus die ik tegenwoordig lees, gaat het over geld. Het gaat over zoveel mogelijk geld verdienen, zoveel ton per jaar, per maand…  Misschien heeft het iets met de huidige financiële onzekere tijden te maken en zit daar de gevoelige snaar bij heel wat ondernemende mensen?

Eerlijk? Ja, ik laat me ook vaak meesleuren in dat verhaal. Ja, ik zou graag miljonair worden en mij helemaal geen zorgen meer hoeven te maken over geld.  Ja, ik zou graag niet meer hoeven te werken voor geld en helemaal mijn zin doen…

Weet je wat ik dan zou doen als ik alle geld van de wereld zou hebben?
Helemaal hetzelfde als wat ik nu doe. Ik ben de gelukkigste mens ter wereld!

Geld verdienen hoort natuurlijk bij ondernemen. Zonder geld zou ik ook niet kunnen leven, het is een realiteit waar we rekening mee moeten houden. Het vragen van de juiste en goede prijs is zeker belangrijk. Maar dat is slechts 1 aspect van ondernemen en het runnen van een bloeiende praktijk.

Waarover gaat het echt?

Kan jij het verhaal van de visser?

Eens zat iemand te vissen aan het meer.
De zon scheen. De visser was rustig en gelukkig.

Er kwam iemand langs, die vroeg: ‘Waarom gebruik je niet meer dan één hengel; dan kun je meer vangen.’
De visser zei: ‘Nou, wat dan ?’
‘Wel,’ zei de voorbijganger, ‘dan verdien je meer.’
‘En wat dan ?’, zei de visser.
‘Dan kun je een boot kopen en het meer op gaan, om nog meer te kunnen vangen.’
‘Ja, ja en wat dan ?’ zei de visser.
‘Na verloop van tijd kun je misschien een groot schip kopen en dan uitvaren en veel vis vangen.’
‘En wat dan ?’, zei de visser.
‘Dan huur je een knecht’, zei de voorbijganger, ‘die met je vangt en zo verdien je veel geld met je vis.’
‘En wat dan ?’, zei de visser
‘Nou, dan verdien je zoveel, dat je zelf niet meer hoeft te vissen’, zei de voorbijganger.
‘En wat dan ?’ zei de visser.
‘Ja, wat dan ?’ zei de voorbijganger, ‘ja, eens kijken, dan kun je bijvoorbeeld lekker gaan vissen en zitten in de zon.’

‘Zo is het’, zei de visser, ‘laat mij dus maar rustig zitten…

Volgens mij gaat ondernemen over “ik heb een talent, ik heb een passie, ik heb iets te vertellen, ik heb iets te geven aan de wereld”. Het is een verhaal over geven en ontvangen.

Als je vanuit jouw eigen authenticiteit en expertise een antwoord geeft op een reële nood van de wereld, dan heb je een unieke formule om te doen wat je graag doet en zonder geldzorgen te ondernemen.

Gratis webinar: Ondernemen met een ziel zonder financiële zorgen

Doe mee met het gratis webinar van maandag 8 oktober om 20 uur en ontdek hoe je kunt ondernemen met een ziel zonder financiële zorgen.

Wat zul je leren?

  • De drie meest gemaakte fouten van een startende praktijk die jij kunt vermijden
  • Twee gouden tips die je praktijk direct klanten schenkt
  • Vijf suggesties om zonder financiële zorgen te doen wat jij het liefste doet: ondernemen met een ziel

Kun je er niet bijzijn? Schrijf je toch in… ik zorg ervoor dat jij nadien de mp3 van dit webinar via mail ontvangt. Dus, je kunt het beluisteren wanneer jij maar wil en geloof me… over dit webinar zal nog gesproken worden want ik doe een nieuw en prachtig aanbod met een extraatje voor de deelnemers aan dit webinar.

Hoor en zie ik je dan?

Tot dan
Jan

Schrijf je dan nu in, de plaatsen zijn beperkt tot 100 deelnemers

 

 

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet