Bouw een Bloeiende Praktijk

Reisverslag Bouw een Bloeiende Praktijk Dag 2

Jan Jacobs is samen met een groep enthousiaste coaches, trainers en therapeuten, op reis naar Zuid Frankrijk. Ze logeren bij Les Deux F.
Hun doel is om even uit hun praktijk, aan hun praktijk te bouwen.

Intro Jan voor Dag 2

 

Elke dag krijg je een verslag van Annelies, een van de deelnemers. Op deze manier kun jij er van thuis uit toch een beetje bij zijn.

Dit is wat ze op dag 2 heeft ervaren:

Reisverslag van Annelies Dag 2

Het lijkt er op dat de hittegolf ondertussen is verdampt; het weer is nog steeds schitterend maar wel draaglijker. Een welkome start van de dag! Ook het ontbijt was weer dik in orde en om 10 uur stonden we paraat om met Jan verder te bouwen aan onze bloeiende praktijk. Tot nu toe is het al erg leuk geweest, maar ook best intens.

De lat ligt hoog. Dat komt natuurlijk door de kwaliteit van de trainer en de inhoud van workshop, maar heeft zeker ook te maken met de inzet en de motivatie van de deelnemers. Eén ding is zeker; deze dames willen vooruit en zijn bereid er helemaal voor te gaan. Het werkt alleszins aanstekelijk; mijn vastberadenheid om er werk van te maken groeit met de dag.

Na het duidelijk bepalen van onze niche en het helder omschrijven van onze doelgroep gisteren, waren we vandaag helemaal klaar om voor onze ideale klant een ideaal product te maken. “Om een product onweerstaanbaar te maken moet je eerst goed weten wat het einddoel van de klant is” dixit Jan. Hij gebruikte daartoe een originele oefening die tot ieders verbeelding sprak en onze goesting nog meer aanwakkerde. Na een korte geleide meditatie die ons op een rustige manier met de aandacht in het hier en nu bracht, gingen we ons als groep inleven in de ideale klant van iedere deelnemer. Vanuit die rol vertelden we wat er in ons leeft en waar we echt nood aan hebben.

Ik stond eigenlijk wel versteld van de efficiëntie van deze opdracht. Er kwamen uiteraard dingen naar boven die een bevestiging waren van wat we al wisten, maar er kwamen evenzeer verrassende, nieuwe inzichten opborrelen. In één geval werd er ook een blinde vlek van één van de deelnemers aan het licht gebracht. Dat bleek heel waardevol want dit zou best eens het verschil kunnen betekenen tussen middelmatig of werkelijk succesvol klanten aantrekken. Dit vind ik zo knap aan dit gezelschap. We stimuleren elkaar met complimenten, maar voelen ook de vrijheid om minder makkelijke feedback te geven. Dat is misschien wel confronterend, maar kan ook een eye-opener zijn. Eén van de ongeschreven wetten van deze groep begint zich ondertussen steeds duidelijker af te tekenen: authentiek met elkaar communiceren op een respectvolle manier. Op die wijze kan en mag je veel zeggen. Ik weet in ieder geval wat ik er aan heb en dat is aangenaam.

In de volgende fase van het denkwerk bogen we ons over welke stappen de ideale klant nodig heeft om dat einddoel te bereiken. Eenmaal dit helder is, heb je nl. het geraamte van je business. Vervolgens kan je hieruit je product distilleren en dat dan gaan onderverdelen volgens de regels van de on-line marketing. Als je hierover meer wil weten dan raad ik je ten stelligste aan om bij Jan een traject of een workshop te komen volgen ☺.

Verder is er me nog iets heel belangrijks bijgebleven: het verschil tussen een gewoon goed en een werkelijk opmerkelijk product ligt ‘m in ‘de wow-factor’ zoals Jan het zo mooi kan zeggen. In wezen komt het erop neer dat je de verwachtingen van de klant gaat overtreffen. Dit hebben we gisteren zelf aan den lijve kunnen ondervinden. Een exemplaar van Flow-magazine en een mp3-speler met interessante webinars, waren aangename verrassingen waar ik zeker nog een tijdje van zal genieten. Dank u Jan ☺.

Maar ook Fien en Greet, onze hartelijke gastvrouwen hebben dit principe goed begrepen. Het aperitiefje dat aangeboden werd bij aankomst, onze voornamen die ze vanaf dag één onthouden hebben, een praatje en een glimlach, het lekkere eten… Ja! We zitten hier juist.

Meer lezen? Lees dan:

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet