Bouw een Bloeiende Praktijk

Straatkinderen leren ons ondernemen vanuit kansen

In november was ik aanwezig op een zeer interessante en inspirerende lezing van Arnoud Raskin. Misschien ken je Arnoud wel als de ontwikkelingshelper met zijn Mobiele School voor straatkinderen. Intussen zijn die scholen verspreid over de hele wereld.

Aandacht op kansen

Het grote verschil tussen de straatkinderen en wij is dat de straatkinderen geen tijd hebben om te kiezen of om na te denken wat ze precies willen. Ze gaan ervoor en ze richten hun aandacht helemaal op de kansen die zich aanbieden. Terwijl wij vaak meer bezig zijn met wat er kan fout lopen, twijfel, etc…

In dit filmpje krijg je een idee waar Arnoud het over heeft:

Arnoud Raskin ziet 4 grote en belangrijke eigenschappen die de straatkinderen doen overleven. We kunnen er uiteraard erg veel van leren. Ik maak alvast direct de vertaling voor ons als coach, trainer, therapeut:

 1. Positieve Focus:
  De straatkinderen richten zich op de kansen die zich aanbieden. Ze staan niet stil bij wat voor leventje ze hebben, maar ze kijken wat geld opbrengt en gaan ervoor.
  Sta dus open voor de kansen die zich aan jou presenteren. Luister naar je doelgroep, hoor de moeilijkheden die ze ervaren, twijfel niet en maak een product. Slaat het niet aan? Sta dan niet teveel stil en ga voor een nieuwe kans!
  .
 2. Proactieve creativiteit:
  De straatkinderen zijn ongelofelijk creatief in wat ze doen.
  Doe iets (of voor iemand) wat niemand anders doet en wees er creatief in.
  Wil jij groot zijn in iets klein, of klein zijn in iets groot?
 3. Behendigheid:
  Zorg dat je de beste bent, oefen en leer…
  Door volharding, tijd en energie zal het lukken!
  .
 4. Kracht van eenheid:
  Blijf niet alleen, maar zoek een aantal mensen rondom jou die met dezelfde zin voor groei bezig zijn. Leer van anderen, zoek een coach en ga ervoor.

Blijf jij wachten, sudderen in belemmerende gedachten? Of ga je er helemaal voor? 

Kies en kom tot ACTIE
Succes!

6 Responses

 1. Artikel: Straatkinderen leren ons ondernemen vanuit kansen http://t.co/J0wTgqxh

 2. Straatkinderen kunnen ons veel leren op vlak van succesvol ondernemen, lees hier: http://t.co/U3bjCBFI #bloeiendepraktijk #marketingtip

 3. Petra schreef:

  Heel blij dit te lezen! Arnoud en mobile school zijn inderdaad een fantastische organisatie en het is leuk te zien dat jij hen op deze manier extra in de schijnwerper plaatst!

  Van niks iets maken, is een les die wij hier nog veel te weinig toe te passen.
  Dankjewel Jan om mij er weer opnieuw extra bewust van te maken! En eruit te leren voor mijn eigen bedrijf innerOUT.

  Grtn,

  Petra

 4. @Ddebuyser: “@coachjanjacobs: Artikel: Straatkinderen leren ons ondernemen vanuit kansen http://t.co/rinDt8qi”

 5. Ik mis de ‘veerkracht’ in het Artikel: Straatkinderen leren ons ondernemen vanuit kansen http://t.co/m1NuHep8” @coachjanjacobs @BogaertsBen

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet