Bouw een Bloeiende Praktijk

Financiële stress: waarom coaches, trainers en therapeuten er last van hebben

Een belangrijke vaardigheid van iemand die op zelfstandige basis werkt is om kansen te zien. Om met een open blik in de wereld te staan en ontvankelijk te zijn voor wat er is.

Sta jij open voor een kans, een opportuniteit?

Dan ben je wellicht al ingeschreven voor de gratis webinar van nu maandag over “ondernemen met hart en ziel zonder financiële zorgen” om 20u00.
Mijn doel was 100 deelnemers en intussen zijn we met 166 deelnemers… fantastisch!

Misschien ben je nog niet ingeschreven omdat je op dat moment bezet bent?
Logisch… want velen van ons werken ook ’s avonds.
Dan is dit opnieuw voor jou een kans: schrijf je toch in en ontvang nadien automatisch de mp3 van dit webinar. Zo kun je het opnieuw beluisten op een moment dat voor jou past.

Schrijf je hier in: Schrijf me in voor het gratis webinar 

 

Intussen is het webinar voorbij. Bedankt aan alle deelnemers !

Waarom we financiële stress ervaren

 

Je hebt de stap gezet om zelfstandig of in bijberoep te werken als coach, trainer of therapeut in je eigen praktijk. Je waagt de sprong in het duister en je hoopt uiteraard om niet te verdrinken.
Na de euforie en de grote inzet om er iets fantastisch van te maken, komt de onzekerheid en vaak slaat die onzekerheid over in paniek, twijfel en een boel negatieve stress.

Misschien herken je dat ook:

 • Je bent onzeker over je inkomsten
 • Je slaapt slecht en je ervaart negatieve stress omdat je niet weet hoe je de volgende maand financieel zal rondkomen
 • Je weet niet hoe je bepaalde facturen zoals je boekhouder of andere vaste kosten zult betalen
 • Door de negatieve stress presteer je minder, je creativiteit is gezakt tot een dieptepunt en het lukt je niet om productief te zijn
 • Misschien twijfel je zelfs of dat het ondernemerschap, het runnen van een eigen bloeiende praktijk wel iets voor jou is

Stel je voor dat je heel duidelijk weet wat de stand van zaken is.
Dat je steeds duidelijk weet wat er de komende dagen, weken, maanden van inkomsten zullen binnenkomen. Dat je dus met een zelfzeker en vrij gevoel in je praktijk staat en jouw cliënten kunt begeleiden zonder zorgen. Sterker nog, stel dat je dankzij een zelfzeker gevoel helemaal opfleurt, productief wordt en er helemaal voor gaat. Wat zou jou dat opleveren?

Ik zie 3 belangrijke oorzaken van negatieve stress zelfstandige bij coaches, therapeuten en trainers.

 • gebrek aan financieel overzicht: de agenda is wel in orde en overzichtelijk, er staan wel wat opdrachten in, maar dat neemt hun zorgen en negatieve stress niet weg want ze hebben geen duidelijk overzicht van wat er financieel zal binnenkomen.
 • te weinig terugkerende klanten: komen er geen nieuwe aanmeldingen, dan zijn er ook geen inkomsten.
 • teveel tijd besteden aan het werken “in” hun praktijk ipv “aan” hun praktijk: inhoudelijk zijn dit specialisten in hun vak, maar een praktijk op zelfstandige basis vraagt ook een specialist op vlak van markteting, ondernemen, …

Neem deel aan de gratis webinar van 8 oktober 2012: Ja, schrijf me in!

 

Tot maandag!
Jan

PS: ken jij iemand die zoals jij openstaat voor kansen en misschien nog niet heeft gehoord van dit gratis webinar? Spread the word op twitter, facebook, linkedin, … Je doet er mij een enorm plezier mee!

2 Responses

 1. Marleen schreef:

  Dag Jan, ik heb me ingeschreven voor de webinar maar zal op dat moment niet aanwezig zijn. Ik zal met plezier en belangstelling luisteren naar je mp3 versie. Groeten. Marleen

Leave a Reply

Geef een reactie

Maak een afspraak!

Wil je werk maken van jouw Bloeiende Praktijk? Aarzel dan niet en contacteer me voor een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier
Tweet